Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Zo reis je alleen: enkele goede tips!

Alleen op reis gaan is een hele uitdaging, dat is zeker. Niet alleen kan het de nodige stress bezorgen – vooral als je een verre bestemming uitkiest – het is in bepaalde situaties ook gewoon gevaarlijk. Laat je hierdoor echter niet zomaar ontmoedigen, want het is wel degelijk mogelijk om op een verantwoorde en veilige manier alleen te reizen.

Hoe doe je dat nu, en welke zaken mag je écht niet over het hoofd zien? Lees snel verder voor handige tips!

De 3 beste tips om veilig alleen te reizen

Welke bestemming je ook uitkiest, het is van essentieel belang dat je goed voorbereid aan je reis begint. Hieronder de beste tips voor zij die de uitdaging van alleen reizen aan durven:

1. Probeer eens een kortbij vakantie uit

Misschien is het geen slecht idee om, vóór je effectief een grote reis maakt naar een tropische of verre bestemming, eerst eens in eigen land op reis te gaan, of naar een buurland. Zo doe je wat ervaring op als solo reiziger en kweek je ook het zelfvertrouwen dat je nodig zult hebben om tijdens een grotere reis op je eentje te zijn.

Natuurlijk zijn er bij verre reizen nog heel wat extra uitdagingen, zoals een andere taal, cultuur en meer. Toch kan je jezelf al heel wat stress besparen als je eerst een kleinere reis onderneemt. Zie het als een oefening!

2. Zorg dat je batterij altijd opgeladen is

Bereikbaar zijn is iets van deze tijd en is dankzij smartphone helemaal zo moeilijk niet meer. Tenzij je batterij natuurlijk helemaal leeg is! Zorg er bij een grote, verre reis op je eentje altijd voor dat de batterij van je GSM opgeladen is, zodat je altijd hulp kunt inschakelen als dat nodig is.

Ook is het een goed idee om eerst en vooral op zoek te gaan naar mogelijkheden om je batterij op te laden als dat nodig is, bijvoorbeeld als je in een hotel of andere verblijfplaats bent. Maak daar een prioriteit van, en de kans dat je plots met een lege batterij zit is meteen een stuk kleiner!

3. Neem een taalboekje mee

Reizen naar landen als Frankrijk of Engeland is voor de meeste mensen geen probleem, of toch ten minste niet als het gaat om de taal. Ben je een échte die-hard die graag tropische oorden opzoekt, zoals Bali of een ander ver land? Dan kan het geen kwaad om te investeren in een taalboekje.

Zo’n taalboekje komt vaak gewoon in de vorm van een kleine pamflet waar een aantal belangrijke zinnen in staan, zodat je je tenminste verstaanbaar kunt maken in het land van bestemming. En je verstaanbaar maken, dat kan het verschil betekenen tussen stress en ontspanning tijdens een grote solo trip!