Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

De mooiste plekjes van Toscane en Lago Maggiore

Italië heeft een grote aantrekkingskracht op vakantiegangers. Op zoek naar La dolce vita, het ‘het zoete leven’ zijn Toscane en Lago Maggiore populaire bestemming. Hier combineer je oogverblindende natuur, cultuur en Italiaanse keuken met een bezoek aan middeleeuwse dorpjes waar het lijkt of de tijd heeft stilgestaan. Welke mooie plekjes zijn in de vakantie altijd de moeite waard om te bezoeken.

Toscane

Denk je aan Toscane dan denk je aan een gloeiend heuvellandschap met kronkelige wegen en historische steden zoals Florence, Pisa, het authentieke dorpje San Gimignano. De regio is ingesteld op hun gasten, met voldoende accommodaties voor iedere wens. Het fijne klimaat maak een camping Toscane ervaring tot een prima alternatief.

Een bezoek aan Florance mag tijdens een verblijf in Toscane niet ontbreken. In het autovrije historische centrum wandel je over de Ponte Vecchio, de middeleeuwse brug over de rivier de Arno, naar de kathedraal Duomo. In verschillende musea sta je oog in oog met topstukken van onder meer Da Vinci, Rafaël en Botticelli.

In de stad Lucca is het relatief rustig. Hier wandel of fiets je over de stadsmuur die tijdens de Renaissance is gebouwd. Beklim de Torre Guinigi waar eikenbomen op het dak groeien en bekijk van boven het Romeinse stratenplan.

Bezoek Siena, voor velen de mooiste stad van Italië, met als middelpunt de schelpvormige Piazza del Campo en dwaal door de golvende Middeleeuwse straten. Combineer dit met het dorp San Gimignano waar veertien torens uit de 13e eeuw fier overeind staan.

Maak en rondrit in het binnenland langs zonnebloemen en wijngaarden en eindig de dag op een van de stranden zoals het populaire Marina di Carrara of de mondaine badplaats Forte dei Marmi.

Lago Maggiore

Een camping Lago Maggiore beleven is een bezoek aan een van de grootste Italiaanse meren met een totale oeverlengte van 170 km. Liggend aan het helder water kijk je uit over de besneeuwde bergen van de Italiaanse en Zwitserse Alpen. De vele gezellige stadjes vallen op door hun kleurrijke flora, waar je via mooie boulevards ontspannen langs het meer wandelt.

Aan de westkant van het meer is Stresa een geliefd stadje met prachtige oude paleizen en tuinen. Vanuit hier maak je een excursie naar de Borromeïsche eilanden. Vlak buiten het stadje stap je in een kabelbaan die je naar de 1491 meter hoge top van de Mottarone brengt. Het uitzicht over Stresa en Lago Maggiore is adembenemend.

In het noordwesten ligt de bij Nederlanders populaire plaats Cannobio. De gezellige boulevard met vele terrasjes en restaurants contrasteert met de smalle straatjes in de oude binnenstad. De stranden behoren tot de schoonste van Italië.

In het oosten is Laveno-Mombello een toeristenstadje met veel watersportmogelijkheden. Een kabelbaan je naar de 1062 hoge top van de Monte Sasso del Ferro, waar je bij helder weer de stad Milaan ziet liggen. In Luino bezoek je ieder woensdag de grootste markt van Italië.

In het zuiden bij het stadje Ligera staat de grote burcht Rocca di Angera. In het stadje wandel je door smalle starten met een typische Romeinse uitstraling. Het populaire plaatsje Arona is bekend om een 20 meter hoog standbeeld van Carlo Borromeo. Je beklimt het beeld van binnen en kijkt door de ogen, neus en mond voor een mooi uitzicht over het meer. Vlak buiten de stad is het natuurreservaat Lagoni di Mercurago een geliefde omgeving voor wandelaars.