Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Heerlijk genieten van alles wat Rhodos je te bieden heeft

Rhodos, een klein Grieks eiland, staat op het lijstje van favoriete vakantiebestemmingen van veel mensen. Niet onterecht, als je bedenkt dat zo een klein eiland zoveel te bieden heeft en dat dicht bij huis in Griekenland. Lekker genieten van zon, zee en strand, prachtige bezienswaardigheden bezoeken, je tegoed doen aan tal van culinaire verwennerijen en je op en top welkom voelen, het maakt van Rhodos een waar paradijs.

Zon, zee en strand

Voel jij er wel wat voor om tijdens je welverdiende vakantie helemaal tot rust te komen? De vele stranden, die bovendien nog niet aan het massatoerisme onderworpen werden, bieden je de plek bij uitstek om dit te doen. Het heerlijke zand, de vele uurtjes zon en het helderblauwe water, je zou voor minder al wegdromen.

Prachtige bezienswaardigheden

Lekker luieren aan het strand afwisselen met een streepje cultuur? Ook hiervoor ben je op Rhodos aan het juiste adres.
In Rhodos stad kan je heerlijk rondkuieren in de kleine en smalle straatjes met tal van winkeltjes of in de mooie haven. Vergeet zeker niet te genieten van de sfeer van deze stad vanop één van de talrijke terrasjes. De nog bestaande oude kasteelmuren doen wegdromen van een ver verleden. Lindos laat je dan weer genieten van het adembenemende zicht van de Akropolis en de oude stadsmuren.

Het is vanop Rhodos ook zeer eenvoudig om de omringende eilandjes en zelfs Turkije te bezoeken tijdens één van de vele excursies die op het eiland aangeboden worden.

Culinaire verwennerij

De Griekse keuken, die gekenmerkt wordt door het gebruik van olijfolie, staat voor pure culinaire verwennerij. Mezedes, allemaal kleine hapjes met bijbehorende sausjes, moet je zeker geproefd hebben, net als de alom gekende Moussaka. Vers fruit en yoghurt sluiten de maaltijd perfect af.

Hartverwarmende gastvrijheid

Grieken zijn traditioneel een erg gastvrij volk en dat geldt zeker als je op Rhodos verblijft. Toeristen zijn er graag gezien omdat ze het inkomen van heel wat inwoners zorgen en dat uit zich in een grote dankbaarheid. Je kan dan ook steevast op een hartelijke begroeting rekenen van iedereen die je op het eiland ontmoet.

Wie zoekt naar een vakantiebestemming die alles te bieden heeft wat je maar kan wensen, moet zeker Rhodos op het verlanglijstje zetten. Het Zuiderse klimaat, de overweldigende gastvrijheid, de vele bezienswaardigheden en het lekkere eten zullen je in geen geval teleurstellen.