Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vanaf welk vliegveld vertrek jij?

Als je op vliegvakantie gaat wil je natuurlijk alles vooraf al goed geregeld hebben, en dit begint al met het bepalen van het vliegveld waarvandaan je vertrekt. Er zijn in Nederland een aantal luchthavens te vinden, maar je kunt ook vanaf België of Duitsland vliegen.

Vliegen vanaf Schiphol

Het bekendste vliegveld in Nederland is natuurlijk Schiphol. Dagelijks vertrekken hiervandaan duizenden mensen op weg naar hun familie, vakantie of op zakenreis. Dit zorgt ervoor dat het dan ook altijd druk is op Schiphol, en er vaak lange wachtrijen staan. Vlieg je via Schiphol, dan kun je hier makkelijk naartoe reizen met het openbaar vervoer. Echter hebben de treinen ook steeds vaker vertragingen of stakingen, wat jouw planning in de war kan schoppen.

Een andere manier is om met je eigen auto te gaan. Op Schiphol parkeren is namelijk goed mogelijk, en het hoeft je niet eens de hoofdprijs te kosten. Er zijn verschillende parkeerterreinen op het vliegveld zelf, de één wat dichterbij de terminal dan de ander. Maar hier betaal je uiteraard wel veel geld voor, zeker als je 2 weken of langer op vakantie gaat. Er zijn ook parkeerbedrijven waarbij je online een parkeerplek kunt boeken die een paar kilometer van het vliegveld af ligt. Je betaald dan een stuk minder en je weet zeker dat je auto veilig staat. Vanaf de parkeerplaats kun je met een gratis shuttlebus naar het vliegveld toe, en hiermee word je na je vakantie ook weer opgehaald.

Vliegen vanaf België

Woon je vlakbij de Belgische grens, en wil je daarom graag gaan vliegen vanaf luchthaven Charleroi? Ook dat is uiteraard goed mogelijk en ook hier kun je eenvoudig je auto parkeren. Dit is de meest handige keuze, omdat je dan niet met de internationale trein naar België hoeft te reizen. Wil je voor een lange periode op Charleroi parkeren, dan kan dit op P1, P2 of P3. Dit zijn officiële parkeerplaatsen van het vliegveld zelf, en hier kun je alleen gebruik van maken als je een plek hebt gereserveerd. Het voordeel hierbij is dat je maar een paar minuten van de terminal af bent en dat de parkeerplaats 24 uur open en beveiligd is.

Wil je graag goedkoper parkeren Charleroi airport? Dan kan dit via één van de parkeerdiensten. De parkeerplekken liggen dan wel wat verder van de terminals vandaan, maar er is een gratis shuttlebus beschikbaar om je naar de terminal te brengen. wel is het aan te raden online een plek te reserveren, en dit ruim van tevoren te doen. zo weet je zeker dat je niet misgrijpt en jij je auto veilig kunt parkeren voordat jullie op vakantie gaan.