Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Deze landen moeten nú aan je reisschema worden toegevoegd!

Een bucketlist met allemaal landen die je nog wil bezoeken voor je dood, dat is iets wat eigenlijk elke Nederlander bij moet houden. Op deze manier verlies je je dromen niet uit het oog, en dat is goed voor je mentale gesteldheid. Je doelen moeten wel realistisch blijven: 10 verre reizen in één jaar is misschien wat veel van het goede, maar een verre reis per jaar moet best kunnen. Het is ook belangrijk je te realiseren dat je niet per se heel ver weg hoeft te reizen om mooie plekken te kunnen zien. Europa is niet voor niets bekroond tot bijzonderste continent van de wereld! Ook hier vind je schatten van landen, maar het is ook speciaal om eens naar een ander continent af te reizen. Hieronder vind je daarom een overzicht van een aantal landen, sommige bevinden zich in Europa, maar andere liggen op een ander continent!

Costa Rica

La pura vida in Costa Rica, zoals het welbekende motto luidt. Costa Rica wint steeds meer aan populariteit, en dat is natuurlijk niet zonder reden. Er zijn talrijke gave oerwouden waar je je een survivor kan voelen, maar ook paradijselijke stranden waar je lekker op een strandbedje met een cocktail in je handen kan relaxen. Ook de gave vulkanen waar je de lava nog hoort borrelen bieden een unieke ervaring. Costa Rica heeft het allemaal!

Montenegro

Montenegro is het vergeten kind van Europa. Dit land heeft het allemaal: eeuwenoud erfgoed, historische steden en een azuurblauwe zee. Daarnaast beschikt het land over diverse natuurgebieden waar je naar hartelust kan wandelen en kan genieten van alle flora en fauna die in bloei staan. Het nationaal park Lovćen is bijvoorbeeld erg populair. In de smalle steegjes van Budva vind je de schattigste restaurantjes, dus als je op zoek bent naar een goed en sfeervol restaurant, moet je hier zeker even een kijkje nemen.

Kaapverdië

Als je naar een exotische bestemming toe wil, maar niet al te lang wil vliegen, is Kaapverdië de place to be. Een hagelwit strand in een helderblauwe baai, dat is in Kaapverdië eerder de regel dan de uitzondering. Het is daarom ook echt een walhalla voor surfers, die eindeloos op de golven kunnen deinen en daarna kunnen relaxen op een zacht strandbedje. De locals zijn altijd bereid je met al je vragen te helpen, zodat jij de vakantie van je leven hier beleeft. Zo smaakt vakantie pas echt naar meer!

Begint het ook zo bij jou te kriebelen? Stel die o zo gave reis niet langer uit, maar gun jezelf iets om naartoe te leven. Zo is het leven net wat leuker dan normaal!