Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Eens iets anders dan backpacken door Australië?

Backpacken door Australië is natuurlijk geweldig, maar het kan ook goed zijn dat je eens wat anders wilt. misschien wil je nog steeds graag nieuwe natuurgebieden ontdekken en bergen beklimmen, alleen dan terwijl je ’s ochtends wakker wordt in een lekker vakantiehuis of op een mooie camping. En ook dat is goed, zolang je maar geniet van je vakantie. 

Kies je voor een camping of een vakantiehuis?

Het ligt natuurlijk helemaal aan je eigen voorkeuren waar je voor kiest. Wil je het optimale comfort van thuis, dan kies je voor een vakantiehuisje. Wil je toch wel graag in de natuur vakantie vieren, dan kun je beter kiezen voor een camping. Op de camping kun je dan vervolgens nog uit verschillende accomodaties kiezen, maar je kan uiteraard ook je eigen caravan, camper, tent of vouwwagen meenemen. 

Vakantiehuizen hebben over het algemeen wel meer luxe, maar als dat niet is waar je naar op zoek bent, moet je dat ook zeker niet doen. ja, je hebt een lekker comfortabel bed, een complete keuken en badkamer en een fijn bankstel met televisie. Maar als je dit vervolgens bijna niet gebruikt, is dat zonde van je geld. ben je van plan om er elke dag al vroeg op uit te gaan om de wereld te ontdekken, dan kun je dus beter kiezen voor een plek op een fijne camping.

In welk land ga je backpacken?

Ook heel belangrijk om over na te denken, is naar welk land je graag toe gaat. Er zijn veel plekken binnen Europa te vinden met geweldige natuur, denk bijvoorbeeld aan Duitsland, Oostenrijk en Frankrijk. Maar ook in Italië, Kroatië, Slovenië en Spanje kun je aan je trekken komen. Ga dus vooral op onderzoek uit voordat je een keuze maakt. Bekijk op internet verschillende gebergtes en natuurgebieden, en bepaal aan de hand daarvan waar je graag heen wilt. want ook al ben je niet in Australië, backpacken kan natuurlijk overal.

Wat voor park of camping kies je?

Als je dan besloten hebt naar welk land je gaat, en of je gaat voor een vakantiehuis of camping, is het alleen nog belangrijk om te bepalen wat voor een park of camping het dan wordt. Heb je kinderen, dan is het misschien wel leuk als zij ook iets te doen hebben op het park of de camping. in dat geval kies je dus een plek met zwembad en speelmogelijkheden. Heb je echter geen kinderen, dan kan het goed zijn dat je deze ook liever niet de hele dag schreeuwend om je heen hebt. in dat geval kies je het beste voor een rustige plek zonder animatieteam en veel faciliteiten voor kinderen.