Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vijf tips voor vliegbestemming Pisa

Vliegen op Pisa is, zeker in de tussenseizoenen wanneer het weer zeer aangenaam is, prima betaalbaar. Vanaf Eindhoven, Amsterdam en Rotterdam wordt er op de stad van de scheve toren gevlogen. De gezellige luchthaven Galileo Galilei ligt op een strategische plek in de buurt van het strand. Vijf tips voor een heerlijke vakantie in Toscane!

Uiteraard: Pisa zelf

In Pisa is de bekende toren de bekendste bezienswaardigheid, alsmede de andere prachtige gebouwen op het Piazza dei Miracoli. Vanzelfsprekend bezoek je deze highlights, maar het stadje dat je qua grootte kunt vergelijken met Alkmaar heeft meer te bieden. In de brede winkelstraten is het heerlijk shoppen, er is een schitterende botanische tuin en de bruggen over de rivier Arno zijn mooie plekken om te fotograferen. Heel schattig is het kleine kerkje Chiesa di Santa Maria della Spina. De stadsmuren en het metershoge kunstwerk van Keith Haring uit 1989 zijn indrukwekkend. In elke Toscaanse plaats is de gezellige markt ook een aanrader, in Pisa is deze er op woensdag en zaterdag.

Wandel over de stadsmuren van Lucca

Op zo’n twintig minuten rijden ligt het mooie ommuurde Lucca, waar het eveneens heerlijk rondslenteren is. Mooie pleinen (Piazza dell’Anfiteatro) en straatjes, kerken en torens wisselen zich af, een wandeling over de stadsmuur biedt schitterende uitzichten en op vrijwel elke straathoek is het eten heerlijk. ’s Zomers vindt hier op het Piazza Napoleone een reeks concerten plaats van wereldberoemde artiesten onder de noemer Lucca Summer Festival.

De kust: Viareggio, Livorno of Marina di Pisa

Je zit hier niet ver van de kust, dus een dagje strand is zeker een optie. Visliefhebbers proeven hier bovendien geweldige specialiteiten, al kun je natuurlijk ook allerlei andere lekkernijen scoren in Marina de Pisa, het wat kleinere Viareggio of het verrassende Livorno. In die laatste stad is de imposante markthal een tip.

Ritje door de prachtige natuur met je huurauto

Wat een landschap! Alleen al de rit naar welke plek in Toscane dan ook is een feest: de afwisselend groene en gele glooiende heuvels, de talloze olijfboomgaarden en Etruskische heuvelstadjes zijn een lust voor het oog. Een huurauto is eigenlijk een must hier, zo kom je op de mooiste plekken terecht.

Wijn proeven in Bolgheri

Je bereikt Bolgheri via de majestueuze Viale dei Cipressi, een vijf kilometer lange laan met aan weerskanten de statige, voor Toscane typerende cipressen. Bolgheri is een parel van een vestingstadje dat bekend staat om zijn wijnproductie. Proeven dus! Fotografeer het eeuwenoude kasteel en neem plek op een van de terrassen voor een lunch met geweldig uitzicht op de omgeving!