Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hoe vind je goedkope vliegtickets?

Voor de meeste reizen is het vliegticket het duurste onderdeel van de reis. Hoewel de prijzen voor lange vluchten de afgelopen jaren zijn gedaald, nemen ze nog steeds een flink deel van het reisbudget in. Dat terwijl we liever ons geld spenderen op aan leuke dingen op de bestemming zelf. Of je nu een backpacker bent of een familie die zijn vakantie in het buitenland wil doorbrengen, we zoeken allemaal naar de goedkoopste vliegtickets. Hier zijn alvast enkele tips.

Wees flexibel met je reisdata en -tijden

De prijzen van vliegtickets variëren sterk, afhankelijk van de dag van de week, de tijd van het jaar en aankomende feestdagen. Ook schoolvakanties zijn een periode waarin de prijzen aanzienlijk hoger liggen, evenals het hoogseizoen van de bestemming zelf. In een notendop, als je gaat vliegen terwijl iedereen vliegt, dan gaat je ticket meer kosten. Probeer flexibel te zijn met je data. Als je vastbesloten bent om naar Spanje te bezoeken, ga dan buiten de warme zomermaanden wanneer er minder mensen komen en vliegtickets goedkoper zijn.

Wees flexibel met je bestemmingen

Als je niet flexibel kunt zijn met wanneer je vliegt, wees dan in ieder geval flexibel met waar je heen vliegt. Het is het beste om beide te zijn, maar als je echt het meeste geld wilt besparen en een goedkope vlucht voor je reis wilt hebben, moet je op zijn minst flexibel zijn met het een of het ander. Gelukkig bieden heel wat vliegtickets zoekmachines al die mogelijkheid. Daarnaast hebben reisaanbieders vaak ook leuke promoties en last minutes waarbij je goedkoop vliegt.

Vlieg niet altijd rechtstreeks

Het helpt niet alleen om flexibel te zijn met data en bestemmingen, maar flexibel zijn met de route die je neemt is een andere manier om een ​​goedkope vlucht te krijgen. Soms is het bijvoorbeeld goedkoper om met een budgetluchtvaartmaatschappij te vliegen naar een andere stad om vervolgens van daaruit de lange reis te maken met een andere maatschappij.

Gebruik punten en airmiles

Zodra je weet dat je ergens naartoe wilt reizen, moet je je aanmelden voor een reward program. Beloningsprogramma’s van luchtvaartmaatschappijen zijn de nummer 1 manier waarop enthousiaste reizigers gratis vluchten, reisvoordelen en gratis hotelovernachtingen verdienen. Ze bieden vluchtupgrades, leuke welkomstbonussen, tegoed voor transportservices zoals Uber of Lyft, toegang tot gratis evenementen, toegang tot luchthavenlounges en nog veel meer. Het maakt niet uit hoe vaak je vliegt, je hebt altijd voordeel met deze punten want het kost je niets extra.

Boek vroeg (maar niet te vroeg)

De prijs van een vliegticket blijft stijgen naarmate het vertrek dichter komt. Wacht niet tot de laatste seconde maar boek ook niet ver, ver van tevoren. De beste tijd om je vlucht te boeken is ongeveer 2-3 maanden voor je vertrek, of ongeveer vijf maanden ervoor als je tijdens het hoogseizoen naar je bestemming gaat.