Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

De wereld rond met een klein budget: zo doe je dat!

Veel mensen koesteren de droom om een wereldreis te maken. Elke keer als ze weer eens op Instagram scrollen en ze weer een prachtig plaatje van adembenemende natuur zien, begint het weer te kriebelen. Toch verwezenlijken maar heel weinig mensen deze droom. Ze denken dat het te duur is om een wereldreis te maken en dat ze het geld niet hebben om deze droom te realiseren. Reizen is inderdaad vrij duur, maar je maakt het zo gek als je zelf wil. Toch is het prettig als het niet de spuigaten uitloopt, en dat je ook nog wat geld overhoudt op je spaarrekening voor noodgevallen. Hieronder vind je daarom een aantal tips waardoor jij jouw vakantie vrij budget kan houden!

Slaap in hostels

De manier om geld te besparen op reis, is door een beetje luxe in te leveren. Geen individuele hotelkamer voor jou, maar een gedeelde kamer in een hostel. Doordat je met meerdere mensen op een kamer ligt, kan je de kosten per persoon vrij laag houden. Daarnaast is het ook mooi meegenomen dat je gelijk wat contacten maakt, zeker als je solo reist. Door in hostels te slapen heb je in elke stad ander gezelschap. Wel zo spannend!

Kook zelf en ga niet uiteten

Uiteten gaan is een van de duurste dingen in het buitenland. Het is daarom veel leuker om zelf de lokale cultuur in te duiken en te ontdekken welke gerechten graag gegeten worden in het land waar je op dat moment verblijft. Je kan bijvoorbeeld ingrediënten, kruiden en specerijen halen op de markt (wat ook nog eens erg goedkoop is): zo zie je ook nog wat van de omgeving. Op deze manier leer je het land dus pas echt goed kennen! Ook een leuke activiteit om te doen met de mensen uit het hostel, zo leer je je gezelschap ook beter doorgronden!

Skyscanner is your best friend

De website Skyscanner is erg populair onder backpackers en mensen die niet al te veel geld willen besteden aan vliegtickets. Op deze website krijg je een overzicht te zien van alle mogelijke vluchten naar een bepaalde bestemming. Zo kan je kiezen voor de snelste vlucht (die vaak ook het duurst is), maar ook de goedkoopste vlucht. Je moet dan wel rekening houden met erg lange reistijd, omdat je een paar tussenstops moet maken, vandaar de lage prijs. Een website waar iedere doorgewinterde reiziger bij zweert!

Bovenstaande tips maken het reizen met een klein budget wat eenvoudiger. Het zal nog steeds niet voor iedereen zijn weggelegd, maar deze tips helpen je in ieder geval een beetje op weg. Jouw reis kan morgen nog beginnen. Veel plezier!