Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

7 praktische tips wat je meeneemt tijdens een safari

Sta je op de vooravond om een safari te maken naar Tanzania, Kenya of Zuid-Afrika om de Big Five te gaan spotten? Deze 7 praktische tips zorgen ervoor dat je safari gaat slagen. Vooral het aantal geheugenkaartjes van je camera of het gebrek eraan zorgen voor heel wat gemor tijdens een safari.

Tip 1: Een verrekijker om niets te missen

Wanneer je een olifant of giraf spot heb je uiteraard geen verrekijker nodig. Maar in de wildparken leven heel wat vogels en kleinere dieren die het spotten waard zijn. Om die reden heb je wel een sterke verrekijker best in handbereik. Op die manier ga je geen dier missen op je safari.

Tip 2: Een camera en voldoende geheugenkaartjes

Wanneer je een (amateur) fotograaf bent, mag uiteraard een fototoestel of video camera niet ontbreken in je reiskoffer. Belangrijk is dat je fototoestel beschikt over een zoomlens zodat je kleinere dieren eveneens voor het camerabeeld kunt brengen. Een kleine tip: wat heel veel uit het oog wordt verloren zijn de geheugenkaartjes. Neem er voldoende mee.

Tip 3: Een zaklamp is wel echt nodig

Wanneer je in een lodge of safaritent gaat bivakkeren in de bush heb je zelden een zaklamp nodig. Dat ligt wel een tikkeltje anders wanneer je basic gaat kamperen in de een wildpark. Omdat het bij zonsondergang pikdonker is, gaat een zaklamp een uitstekende bondgenoot zijn.

Tip 4: Dichte schoenen zijn een absolute must

Stevige wandelschoenen of dichte schoenen zijn een absolute must tijdens de safaritocht. De reden is dat een dichte schoen stof en insecten tegenhoudt. Op die manier ga je insectenbeten kunnen voorkomen.

Tip 5: Vergeet een warme trui niet

Het klinkt misschien heel bizar, maar ’s avonds of bij het ochtendgloren is het vaak fris tijdens je safari ondanks dat de temperatuur overdag vrij hoog ligt. Hou daar rekening mee en neem een vest of trui mee. Draag een dunne T-shirt eronder zodat je voorbereid bent op alle temperatuuromstandigheden.

Tip 6: Anti-muggenspray is onontbeerlijk

Bescherming tegen muggen en andere insecten is tijdens je safari onontbeerlijk. Deet is een van die hulpmiddelen die insecten uit je omgeving houden op voorwaarde dat je je overdag regelmatig verschillende keren insmeert met de anti-muggenspray.

Tip 7: Controleer op voorhand welke vaccinaties nodig zijn

In verschillende Afrikaanse landen zijn vaccinaties verplicht. Check bij je huisarts welke vaccinaties vereist zijn en of je malariamedicatie moet innemen. Het is vooral belangrijk dat je de malariapillen op hetzelfde tijdstip slikt. Het alarm van je telefoon hiervoor gebruiken is geen overbodige luxe zodat je de malariamedicatie op tijd en op hetzelfde tijdstip neemt.