Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Beste locaties in Griekenland (die niet de Griekse eilanden zijn)

De meeste reizigers die op vakantie gaan naar Griekenland kiezen een van de vele Griekse eilanden als hun bestemming. Nochtans heeft het Griekse vasteland ook heel wat te bieden.
Het Griekse vasteland is niet zo ontwikkeld op het gebied van toerisme als de eilanden, daarom biedt het geweldige kansen om buiten de gebaande paden te reizen. Een roadtrip breng je naar interessante archeologische vindplaatsen, pittoreske bergdorpjes en prachtige stranden.

Athene

Athene, de hoofdstad van Griekenland, staat bekend om zijn lange geschiedenis en de geweldige bezienswaardigheden zoals het Parthenon. Een reis naar Griekenland is niet compleet zonder een bezoek aan Athene. De beste manier om te stad te verkennen is al wandelend, aangezien alle bezienswaardigheden dicht bij elkaar liggen. Athene wordt vaak gecombineerd met een bezoek aan de Griekse eilanden.

Delphi

Delphi is een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen in Griekenland. In de oudheid was dit het beroemdste orakel van de god Apollo en kwamen mensen uit de hele Middellandse Zeegebied om advies vragen. De bekendste bezienswaardigheden van Delphi zijn de tempel van Apollo, het oude theater, het oude stadion en het Archeologisch Museum.

Meteora

Meteora, een van de meest indrukwekkende plekken van Griekenland, ligt in het noordelijke deel van het land. Het zijn eigenlijk enorme granieten rotsen in het midden van een vallei en bovenop deze rotsen werden in de Byzantijnse tijd kloosters gebouwd die je vandaag nog kunt bezoeken. Het zicht als je Meteora nadert is adembenemend en dat geldt ook voor het uitzicht vanaf Meteora richting de vallei. De berg Athos en Meteora worden beschouwd als de heiligste regio’s van Griekenland.

Nafplion

De badplaats Nafplion is het hele jaar door een populaire vakantiebestemming. Een wandeling door de oude binnenstad van Nafplion brengt je naar ruime pleinen, geplaveide straten en elegante herenhuizen. Een bezoek aan het fort Palamidi en het kasteel van Bourtzi mag je niet missen. Nafplion is ook een handige uitvalsbasis voor dagelijkse excursies en cruisetochten naar de Saronische eilanden.

Olympia

Olympia staat bekend als de geboorteplaats van de Olympische Spelen. De eerste oude Olympische Spelen vonden plaats in 776 voor Christus en waren gewijd aan de cultus van Zeus. In Olympia kun je de tempel van Zeus, de tempel van Hera, het oude stadion, de werkplaats van Pheidias en andere constructies zien. Het Archeologisch Museum van Olympia is ook een van de meest interessante musea in Griekenland.

Mycene

De archeologische vindplaats Mycene ligt in de noordoostelijke kant van de Peloponnesos, op korte afstand van Nafplion. Het is vooral bekend door het verhaal van de Trojaanse oorlog, aangezien Mycene het koninkrijk was van Agamemnon, de leider van de Grieken in de oorlog. Bezoekers in Mycene zijn onder de indruk van de gigantische muren, gebouwd door Cyclopen volgens de mythe, en van de Schatkamer van Atreus, het gewelfde graf van Agamemnon.