Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bijzondere locaties om te ontdekken tijdens je vakantie Kroatië

Je zou jaren kunnen eilandhoppen in Kroatië en ze nog steeds niet allemaal bezoeken. Er zijn meer dan 1200 eilandjes verspreid in het heldere water van de Adriatische Zee, elk met zijn eigen, unieke karakter. En Kroatië heeft zoveel meer dan alleen de kust. Er zijn slaperige dorpjes met terracotta daken die vasthouden aan traditionele manieren van leven, hoogwaardige lokale producten om van te genieten en acht nationale parken om te verkennen. Hier is onze selectie van de allerbeste ervaringen die het land te bieden heeft.

Korcula

Korcula is een bijzondere bestemming in Kroatië voor wijnliefhebbers. De bekendste is Posip, die wordt beschouwd als een van de beste Kroatische wijnen en bijna altijd wordt geserveerd op staats- en diplomatieke banketten. Met een trip naar Korcula zie je de vele wijngaarden waar de druiven gerijpt worden. Wijnliefhebbers kunnen een wijngaard bezoeken en de heerlijke wijnen zelf proeven.

Dubrovnik

Dubrovnik is een sprookjesachtige stad die zich in het echte leven manifesteert. Met gebouwen met rode daken die zich uitstrekken tussen torenhoge betonnen muren, direct naast de sprankelende blauwe Adriatische zee… is het gemakkelijk te begrijpen waarom deze stad ‘de Parel van de Adriatische Zee’ werd genoemd. Een wandeling over de oude stadsmuren behoort is een must. De stad is nog populairder geworden nadat het als setting werd gebruikt voor de serie Game of Thrones.

Vis

Vis is het tiende grootste Adriatische eiland en herbergt vele rustige stranden, baaien en beroemde blauwe grotten. Als een eerdere militaire basis heeft het de ondergrondse militaire tunnels die je kunt verkennen.

Plitvice Nationaal Park

In het binnenland is Plitvice National Park misschien wel de grootste bezienswaardigheid. Dit park bestaat uit verschillende helderblauwe meren die liggen op verschillende hoogtes, maar met elkaar verbonden zijn via watervallen. Een vondelpad doorheen het park brengt je langs de mooiste plaatsen. Waaghalzen kunnen in hetzelfde park ook met een opblaasbare kajak een deel van het park verkennen.

Krka Nationaal Park

Krka Nationaal Park is een ander welgekend park dat bekend staat om zijn watervallen. Deze bijzondere locatie is een hotspot voor Instagrammers door de vele watervallen en bospaadjes die je er aantreft. In het hoogseizoen kan het er erg druk zijn, maar tracht een rustig moment te vinden om te zwemmen.

Mljet

Als we dan toch een eiland moeten uitkiezen voor de Adriatische kust, geeft ons dan maar het ruige en ongerepte Mljet. Mljet blijft het Adriatische eiland bij uitstek voor reizigers die op zoek zijn naar de echte kust van Kroatië. Het is bedekt met een dikke laag bos en doordrenkt van oude Griekse legendes. Het mooiste stuk is misschien wel het Mljet National Park op de oostelijke punt, een schilderachtige strook van kustbossen waar de zoutmeren Veliko en Malo door het landschap snijden en waar een majestueus benedictijnenklooster de aandacht trekt.