Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avontuurlijke bestemmingen

Jouw volgende bestemming mag een hele avontuurlijke zijn? Vakantie is voor jou pas vakantie als er iets te beleven valt? Dan hebben we hieronder een aantal landen die zeker in aanmerking zullen komen. Geniet van je bijzondere, avontuurlijke trip.

Antarctica

Antarctica is niet alleen een prachtig land, het is zeker ook een bestemming waar avonturiers aan hun trekken komen. Sneeuw is prachtig, maar is het voor jou een uitdaging om door een sneeuwstorm weer in je hotelletje terug te komen? Het gekraak van tegen elkaar aan slaande ijsschotsen klinkt jou als muziek in de oren? Dan houdt je ook vast wel van vechtende orka’s. Ben jij een echte ontdekkingsreiziger, dan is dit land absoluut een goede optie.

Algerije

Algerije had je misschien zelf nog niet bedacht als volgende vakantiebestemming. Wat moet je daar nu toch, veel meer dan zand vind je hier toch niet? Het is waar dat je hier de grootste zandwoestijnen van de hele wereld aantreft. Zelfs 85 % van het hele land bestaat uit woestijn. Dit is echter niet het enige wat je tegenkomt. Er zijn ook prachtige stranden en groene dennenbossen. Een prachtige stad die het bezoeken meer dan waard is, is Constantine. Deze stad ligt op een grote rots en ben je hier aangekomen, dan kijk je prachtig uit over zee.

Colombia

Colombia roept wellicht meteen verhalen van drugsoorlogen en criminelen bij je op. Toch is dat niet helemaal wat Colombia is. Dit is werkelijk een prachtig land om te bezoeken. Mooie dingen zijn er in overvloed. Denk aan de gastvrije bevolking, de vele bijzondere dieren en de prachtige natuur. Zet jij dit land op je lijstje omdat je gaat voor het avontuur, dan maak je natuurlijk een toch door de amezone.

Oeganda

Avontuur genoeg in Oeganda. Wat denk je ervan als je leeuwen, olifanten en tijgers tegenkomt? Heel kenmerkend voor Oeganda is verder de enorme rijkdom aan apen. Er zijn hier maar liefst 24 verschillende soorten aanwezig. Verder leven er in dit land nog eeuwenoude stammen. Heel wat jaren was Oeganda onmogelijk te bezoeken, tegenwoordig ben je als toerist echter van harte welkom.

de Amazone

Zin in een trip naar het grootste regenwoud van de hele wereld? Dan moet je zeker naar de Amazone vliegen. De helft van al het regenwoud op aarde vind je hier. Dit woud is prachtig, groot en zeker ook moeilijk te doordringen. Reken op allerlei verrassingen. Je zult dieren zien die je nog nooit hebt gezien en bereid je zeker ook voor op de meest wonderlijke indianenstammen